mindentbele
2015.11.12 09:54
Azt hiszem, nem csak nekem okoz fejtörést a : Mit főzzek ma? kérdés. Legyen finom, ne túl drága hozzávalókból készüljön, és persze ne tartson sokáig az elkészítése, ja, és nem utolsó sorban legyen változatos, megújuló, egészséges. A következő recept, talán jó ötlet lehet másnak is. Tulajdonképpen nem is tudom mi a neve, én csak azt mondom rá, hogy mindentbele, így egybeírva, és tényleg csak a fantázia, az ízlés, és persze a hozzávalók összegyűjtése szabhat határt. Szóval valahogy így készül.
Egy tepsit kivajazunk, vagy olajozunk, esetleg zsírozunk kinek-hogy tetszik. Megtisztított, felkarikázott, sózott burgonyát terítünk a tepsi aljára, aztán erre jöhet a többi hozzávaló, mint pl. :
- csirkemell, vagy comb,( előtte én fűszerezni szoktam, és kicsit állni hagyom)
- felkockázott szalonna
- felkarikázott zsenge cukkini
- cikkekre vágott vöröshagyma, zöldhagyma
- pár gerezd fokhagyma ( én több gerezdet használok, mert szeretem )
- gomba
- negyedelt paradicsom
- karikázott paprika
- savanykás, negyedekre vágott alma
A hozzávalókat lehet variálni, ami nem ízlik, azt kihagyni, vagy esetleg mást hozzátenni. Lehet hús nélkül is készíteni, volt arra is példa, hogy csirkemájat is tettem bele. Ki-ki ízlése szerint fűszerezheti, én sót, és borsot használok, és 1-2 babérlevet teszek még hozzá, aztán kevés vizet, majd lefedem alufóliával, és a sütőbe teszem. A végén, amikor már minden puha leveszem a fóliát, és pirítom még egy keveset. Bármilyen savanyúság, friss saláta illik hozzá.


Téma: mindentbele
Nincs hozzászólás.