Tésztasaláta
Ahogy ma készítettem.
Fél kg. kagyló tésztát megfőztem. Kb. fél kg. csirkemellet felkockáztam, sóval, borssal, fokhagymával ízesítve kevés olajon megpirítottam. Öt db. uborkát (kovászolni valót) megpucoltam, felkockáztam, ugyancsak felkockáztam négy db. tv paprikát, négy darab paradicsomot, és felszeltem négy szál újhagymát a szárával együtt. A kihült tésztára öntöttem két nagy pohár tejfölt, kb. másfél dl. tejet,sóztam, borsoztam, összekevertem, majd hozzátettem a húst, és a zöldségeket, megszórtam apróra vágott petrezselyemzölddel, és az egészet még egyszer átkevertem. A hozzávalók tetszés szerint változtathatóak, ettük már szalonnásan, sajtosan, megmaradt felvágottat felhasználva, tojásosan. Csak a képzelet szab határt. Most is finom lett, már alig van belőle.
Így nézett ki: