Főzősarok
Valami új, valami színes, valami friss az asztalra....
2016.04.03 16:49
Új évszak, méghozzá tavasz, ez elég ok arra, hogy valami új, valami színes, valami friss kerüljön az asztalra. Nos, ami itthon volt, az a fagyasztóban hűsölő csirkemell, pont jó kiindulásnak, hiszen ha vasárnap, akkor valami hús is kell, nekem legalábbis. Vasárnap nálunk nyitva van a piac, kész...
Karácsonyi apróságok
2015.12.14 19:45
Mézeskalács
Hozzávalók:
- 45 dkg virágméz,
- 15 dkg cukor
- 5O dkg margarin
- 1 kg liszt
- 2 csom. sütőpor
- 3 db tojás
- mézeskalács fűszerkeverék ( helyettesíteni lehet, őrölt fahéj, szegfűszeg, gyömbér)
Magam részéről...
mindentbele
2015.11.12 09:54
Azt hiszem, nem csak nekem okoz fejtörést a : Mit főzzek ma? kérdés. Legyen finom, ne túl drága hozzávalókból készüljön, és persze ne tartson sokáig az elkészítése, ja, és nem utolsó sorban legyen változatos, megújuló, egészséges. A következő recept, talán jó ötlet lehet másnak is. Tulajdonképpen...
Télire
2015.09.28 13:48
Savanyúság recept:
- 5 l. víz
- 3 dl 20% ecet
- 50 dkg cukor
- 2-2 kiskanál mustármag, egész bors, koriandermag
- 8 dkg só
- 4-5 egész babérlevél
Ezeket összeforralom. Amikor kihült teszek még hozzá, 2 mk kanál borként, és Nátrium-benzoátot, a zacskón ott van, az...
Bajai halászlé ( forrás: internet)
2015.07.13 11:30
A bajai halászlé receptje
A bajai halászlé készítéséhez végy egy nagy kanál jókedvet, egy csipet humort és nagy adag lelket. Ha ezek a hozzávalók megvannak, nekiláthatsz a főzésnek!
A mennyei halászléhez 5 fő részére szükséged lesz:
3 kg halra, melynek – nézd meg jól - ¾-e ponty legyen
a...
Hétköznapi asztalra való
2015.06.02 16:16
Krumplis tészta
Egyszerű, már-már pórias étel, mondhatjuk ezt is rá. Minden konyhában előfordul, van aki szereti, van ,aki kevésbé. Hétköznapok étele. Én szeretem, ilyenkor meg pláne, hiszen itt vannak a friss ropogós zöldfélék, a káposzta, paradicsom, paprika, uborka, ezekből igazán üde salátákat...
Tésztasaláta
2015.05.08 18:40
Ahogy ma készítettem.
Fél kg. kagyló tésztát megfőztem. Kb. fél kg. csirkemellet felkockáztam, sóval, borssal, fokhagymával ízesítve kevés olajon megpirítottam. Öt db. uborkát (kovászolni valót) megpucoltam, felkockáztam, ugyancsak felkockáztam négy db. tv paprikát, négy darab paradicsomot, és...
Csodasüti
2015.04.12 09:58
Linzerkarika
25 dkg liszt
½ csomag sütőpor
csipet só
reszelt citromhéj, vagy narancshéj
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
lekvár
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a csipetnyi sóval.
A vajat (szobahőmérsékletű), porcukrot, és a tojás sárgáját robotgéppel...
medvehagymás
2015.03.28 21:49
Medvehagymás, sajtos pogácsa
/ Párom specialitása, ő ehhez még túrót is ad olykor, mindig nagy a siker. :) /
Hozzávalók:
- fél kg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 db tömlős krémsajt
- 1 kocka élesztő
- kevés langyos...